کاهش مصرف برق

کاهش مصرف برق


یکی از مهمترین مباحث هنگام تولید و خرید هر دستگاه، تلاش برای کاهش مصرف انرژی آن می باشد. امروزه مهمترین در مبحث انرژی نیز کاهش مصرف برق در اولویت قرار دارد؛ به همین علت پارادایس به بررسی  ۱۱ روش عالی کاهش مصرف برق داکت اسپلیت و کولر سلولزی می پردازد.

اگر در مورد اینکه کولر آبی سلولزی چیست مطالعه کرده باشید، باید بدانید که کاهش مصرف برق کولر سلولزی در هنگام ساخت آن به خوبی پیش بینی شده است؛ ولی با رعایت برخی نکات باز هم می توان این مصرف برق را کاهش داد. با مطالعه داکت اسپلیت چیست متوجه می شوید این مطلب در مورد داکت اسپلیت ها هم کاملا صدق می کند.

سالهاست که بحث صرفه جویی در منابع انرژی علی الخصوص انرژی برق در گوشه و کنار مطرح است چراکه این صرفه جویی ارتباط مستقیمی با سلامت محیط زیست، عدم گرم شدن زمین، کاهش آلودگی هوا و … دارد. مثلاً زمانی که انرژی برق کمتری مصرف می شود، میزان دودهای سمی که توسط نیروگاه ها آزاد می شوند کاهش میابد، منابع طبیعی زمین حفظ می شود و همچنین اکوسیستم ها را از نابودی محافظت می کند.

صرفه جویی به معنای پیدا کردن روش های خلاقانه و نوآورانه به منظور استفاده بهتر از منابع است که امروزه مورد توجه اکثر شرکت ها، صنایع، تولیدکنندگان، طراحان، مهندسان و … قرار گرفته است. بنابراین شما در حال حاضر کمتر کالایی را می توانید پیدا کنید که برچست انرژی، علامت بازیافت و دوستار محیط زیست، سیب سلامت و … را نداشته باشد.

 

معرفی برترین لوازم سرمایشی

در این بین لوازم سرمایشی و گرمایشی نیز از این امر مستثنی نیستند و کنترل مصرف انرژی در آنها نیز لحاظ شده است. به عنوان مثال یکی از طرح های خلاقانه ای که در چنین لوازمی بکار رفته است و باعث کاهش مصرف انرژی من جمله انرژی برق شده است، تولید و خرید کولر سلولزی و خرید داکت اسپلیت می باشد که مورد استقبال مراکز زیادی قرار گرفته اند.

این دو لوازم خنک کننده، سرمایش بیشتر و بهتری نسبت به گزینه های دیگر مثل کولرهای معمولی (پوشالی) دارند تا جایی که کولرهای سلولزی را غالباً برای منازل مسکونی استفاده می کنند و داکت اسپلیت ها را برای مراکز بزرگی مثل هتل ها، فروشگاه ها، شرکت ها، ادارات و … بکار می گیرند.

این دو دستگاه مشترکانی را در زمینه کاهش مصرف برق دارند که در این مقاله قصد داریم به طور خاص روی این موضوع یعنی کاهش مصرف برق داکت اسپلیت و کولر سلولزی با هم بحث کنیم تا به دنبال آن کاهش هزینه ها را نیز برای شما در پی داشته باشد؛ پس با ما همراه باشید.

 

نیاز مبرم و حیاتی به کاهش مصرف انرژی های تجدیدپذیر، تجهیزات سرمایشی گرمایشی پارادایس را بر آن داشت تا به تحقیق و پژوهش در زمینه کاهش مصرف برق به ویژه در داکت اسپلیت و کولر آبی سلولزی به خصوص در سال های اخیر به دلیل کمبود بارندگی و کاهش شدید آب پشت سدهای کشور و کمبود تولید برق، روی آورد و بهترین روش ها را در اختیار هموطنان عزیز خود قرار دهد.

 

بررسی راه های کاهش مصرف انرژی
بررسی راه های کاهش مصرف انرژی

 

انواع روش های کاهش مصرف انرژی

همه ما باید در زمینه کاهش مصرف انرژی و استفاده درست از وسایل کوشا باشیم تا بحران انرژی بیش از پیش دامن کشور عزیزمان ایران را نگیرد و هزینه های خانوادگی خودمان نیز به طرز قابل توجهی کاسته شود. به همین دلیل در ادامه بررسی ۱۱ روش کاهش مصرف برق در تابستان و همچنین ارائه راهکار کاهش مصرف برق در زمستان خواهیم پرداخت:

۱۱ روش کاهش مصرف برق در تابستان

در فصل گرما استفاده از کولر و وسایل سرمایشی در مناطق مختلف کشور افزایش پیدا می‌کند که همین امر، عامل افزایش مصرف برق می شود و شاید بتوان گفت یکی از علل قطع شدن های مکرر برق در تابستان همین موضوع باشد. همانطور که اشاره شد در فصل گرما اکثر مراکز از دو نوع سیستم سرمایشی به نام های کولر سلولزی و داکت اسپلیت استفاده می کنند که در این بخش سعی داریم مهمترین روش های کاهش مصرف برق داکت اسپلیت و کولر سلولزی را برای شما بیان کنیم.

  1. بررسی شرایط جغرافیایی محیط

این موضوع یکی از مهمترین مباحث در انتخاب سیستم سرمایشی می باشد چراکه اگر به درستی منطقه مورد نظر بررسی نشود، دستگاه خنک کننده خریداری شده دیگر کارایی لازم را نخواهد داشت، بلکه سبب افزایش مصرف انرژی و هزینه برق خواهد شد که در نتیجه هزینه ای که در ارتباط با خرید نادرست دستگاه انجام داده اید، از بین رفته است. بنابراین تشخیص میزان درجه حرارت منقطه ای که در فصول مختلف سال با آن روبرو هستید و همچنین میانگین رطوبت آن منطقه بسیار اهمیت پیدا می کند.

پیشنهاد مطالعه:  کولر آبی بهتر است یا کولر سلولزی؛ همه چیز در مورد تفاوت آنها

به عنوان مثال بیشتر نواحی کشور ما از آب و هوای گرم و خشک برخوردار هستند که به همین دلیل، استفاده از کولرهای سلولزی برای این مناطق پیشنهاد می شود چراکه سبب بالا رفتن راندمان کار و کاهش مصرف انرژی می شود. اما این نوع کولرها برای مناطق معتدل و یا شرجی کشور مثل استان های حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و دریای مازندران کارایی کمتری دارند و باید داکت اسپلیت ها را جایگزین مناسب برای آن دانست. رعایت کردن این موارد حتماً باعث بالا رفتن راندمان کار دستگاه و کاهش هزینه ها خواهد شد.

  1. انتخاب ظرفیت مناسب

در صورتی که ظرفیت سرمایشی دستگاه شما متناسب با محیط و فضای مورد نظر باشد، می تواند تأثیر مستقیمی بر کاهش مصرف برق داشته باشد. به عنوان مثال اگر شما از ظرفیت‌ سرمایشی کم برای امکان بزرگ استفاده کنید، دستگاه به ناچار باید مدت زمان بیشتری روشن بماند تا هوای خنک را ایجاد کند، در نتیجه همین امر سبب افزایش مصرف برق و انرژی می شود.

اما اگر انتخاب شما در خرید سیستم سرمایشی دقیق و متناسب با ظرفیت مد نظر باشد، این امکان ایجاد می ‌شود که هوای مطبوعِ مورد نظرتان در مدت زمان کوتاهی بدست بیاید. انتخاب ظرفیت مناسب علاوه بر این موضوع، به افزایش طول عمر دستگاه برودتی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

  1. انتخاب برند مناسب

در بازار برندهای مختلفی (داخلی و خارجی) از سیستم های تهویه مطبوع وجود دارد که هر کدام از نظر مصرف برق و انرژی با یکدیگر متفاوت‌ هستند. در این بین باید به دنبال خرید برند معتبر و مناسب بود چراکه انتخاب برند خوب هرچند دارای هزینه بالایی می باشد اما این موضوع را باید در نظر گرفت که امکانات و قطعات با کیفیتی که در آن بکار رفته است، می تواند به کاهش مصرف برق کمک کند که به نوعی یک سرمایه گذاری برای آینده محسوب می شود.

بنابراین برند خوب، به برندی می گویند که با طراحی مناسب، توجه به استاندارهای ترمودینامیکی، انتخاب متریال و اجزای با کیفیت و … کمک به افزایش راندمان کار و کاهش مصرف انرژی دستگاه سرمایشی کند.

 

بررسی برچسب مصرف انرژی
بررسی برچسب مصرف انرژی

 

کاسته شدن مصرف برق اگر در خانه، محل کار یا ویلای شخصی شما اتفاق بیفتد فواید و مزایای زیادی خواهد داشت که مهمترین آن کم شدن هزینه کرد زندگی خود شما می باشد؛ در اینصورت شما به عنوان یک الگوی مصرف بسیار عالی در ذهن خانواده و اطرافیان خود شناخته می شوید.

 

  1. توجه به برچسب مصرف انرژی

از دیگر نکات مهمی که باید هنگام خرید این دستگاه ها رعایت شود، چک کردن مصرف انرژی آنها می باشد، به این ترتیب که هرچه درجه مصرف انرژی کمتر باشد و به A نزدیکتر باشد، هزینه مصرف برق نیز کمتر خواهد شد. بنابراین درجه A نشان‌ دهنده‏ی پایین بودنِ مصرف انرژی آن دستگاه می باشد.

  1. سرویس کردن دستگاه

معمولا این دستگاه ها در محیطی باز قرار دارند که در نتیجه هم خود سیستم و هم قطعات آن در معرض انواع آلودگی و گردوغبار قرار می گیرند. این شرایط کثیفی و گردوغبار برای یونیت داخلی داکت اسپلیت هم می تواند ایجاد شود و عملکرد آن را دچار مختل کند. بنابراین قبل از راه اندازی دستگاه در فصل گرما، رعایت مواردی همچون رسوب زدایی، شستشو و تمیز کردن اتاقک داخلی و یونیت ها، روغن کاری موتور و مشتقات، تعویض تمسه و … ضروری است چراکه با این عمل، کمک شایانی به افزایش بازدهی دستگاه و کاهش مصرف برق می شود.

  1. انتخاب کوتاه ترین راه برای کانال کشی

یکی دیگر از گام های مؤثر در جهت کاهش مصرف برق، کاهش طول کانال‌کشی است زیرا کوتاه بودن طول کانال‌کشی به نوعی باعث افزایش فشار جریان هوا و در نتیجه عملکرد بهتر دستگاه می‌شود اما طولانی بودن کانال کشی، سبب افزایش مصرف برق می شود.

  1. استفاده از سایه بان

نصب سایه بان برای خنک نگهداشتن دستگاه و قطعات آن و در نتیجه پخش کردن باد مساعدتر و خنک تر در محیط، بسیار کاربردی است چراکه این امر باعث می شود دستگاه همواره با دور کند و درجه پایین کار کند و انرژی کمتری برای خنک شدن محیط صرف کند. بنابراین کولر سلولزی و یونیت خارجی داکت اسپلیت باید زیر سایه باشند؛ اما اگر به این موضوع توجه نشود و تابش مستقیم آفتاب و گرمای زیاد باعث تضعیف در عملکرد دستگاه شود، تنها با مصرف برق بیشتر می توان آن را جبران کرد.

  1. استفاده از ترموستات

امروزه این امکان بوجود آمده است که روی کولرهای سلولزی کلیدهای هوشمند نصب شود که این کلیدها با ترموستات، دمای اتاق را اندازه گیری کنند و در وقت مناسب، کولر را خاموش کنند. به بیان دیگر دمای اتاق توسط ترموستات پایش می شود و دستگاه نیز متناسب با دمای محیط، میزان دور موتور را تنظیم می کند؛ سپس زمانی که دمای محیط به درجه تنظیم شده رسید، دستگاه به صورت اتومات خاموش می شود.

پیشنهاد مطالعه:  معرفی و بررسی انواع برند کولر سلولزی و قیمت آنها

فرض کنید شما تعیین کردید که دمای اتاق ۲۰ درجه سانتیگراد باشد، حال اگر دمای اتاق به این عدد رسید، کولر به صورت خودکار خاموش می شود اما اگر دمای اتاق بالا رفت، مجدد به صورت خودکار کولر روشن می شود و شروع به تهویه اتاق خواهد کرد.

این عملکرد دقیقا شبیه عملکرد ترموستات داکت اسپلیت است و بسیار مفید و کاربردی می باشد، خصوصاً در شب ها که افراد خواب هستند زیرا با خاموش و روشن شدن خودکار، در مصرف برق صرفه جویی می شود. البته، این روش هنوز به طور کامل مرسوم و رایج نشده است زیرا هزینه خرید و اجرای این مدل ترموستات‌ها بسیار بالا می باشد.

 

عایق بندی درزهای هدر رفتِ انرژی پنجره ها
عایق بندی درزهای هدر رفتِ انرژی پنجره ها

 

من به شخصه خیلی از اوقات ساختمان هایی را می بینم که کاهش مصرف برق کولر آبی سلولزی و داکت اسپلیت که ندارند هیچ، با باز گذاشتن عامدانه و بی موالاتی های روزمره خود سبب افزایش مصرف انرژی کشور نیز می شوند که این اصلا مطلوب و درست نیست!

 

  1. توجه به عایق بندی

عایق بندی درزهای هدر رفتِ انرژی و جلوگیری از ورود تشعشات و گرمای خورشید، نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال عایق بندی درز در و پنجره ها برای هدر رفتِ انرژی و یا نصب پرده های مناسب برای جلوگیری از ورود گرما به داخل محیط، باید به خوبی انجام شود چراکه این کار در کاهش کارکرد دستگاه و مصرف برق موثر است.

  1. کاهش وسایل گرمازا

در حد امکان باید استفاده همزمان از وسایل و لوازم گرمازا مثل لوستر، لامپ های اضافی، اجاق گاز، اتو، جاروبرقی و … که سبب افزایش گرمای محیط در تابستان می شوند، را کاهش داد. در ابتدای امر شاید این کار بی فایده و مسخره به نظر برسد اما با دقت بیشتری متوجه می شوید که بکارگیری تمام این وسایل در آن واحد، می تواند چه حرارتی را آن هم در تابستان ایجاد کند. بنابراین باید از این کار پرهیز کرد زیرا همانطور که مستحضر هستید روشن بودن تمام این لوازم در اوج گرمای تابستان، باعث فشار زیاد به کمپرسور دستگاه می شود که در نتیجه سبب افزایش هزینه های برق و انرژی می شود.

  1. انتخاب داکت اینورتر (دور متغیر)

اما بعضی روش ها برای کاهش مصرف برق هستند که تنها مختص به دستگاه داکت اسپلیت می باشد، مثل تکنولوژی اینورتر که در این بخش به آن اشاره می کنیم. تکنولوژی اینورتر نسب به نمونه دورثابت، تعادل بهتری دارد و کم مصرف تر می باشد لذا در کاهش مصرف برق داکت اسپلیت نیز تاثیر زیادی دارد.

پیشنهاد مطالعه:  کولرهای آبی تقلبی را بشناسید!

به طور کلی بیشترین مصرف برق در داکت اسپلیت زمان استارت زدن به خاطر خاموش و روشن شدن کمپرسور اتفاق می افتد. شرکت های سازنده‏ی داکت اسپلیت با بکارگیری تکنولوژی اینورتر عمل خاموش و روشن شدن های مکرر را در این دستگاه حذف کردند و به این ترتیب موجب کاهش مصرف برق در این سیستم شده اند. روش کار به این صورت است که داکت اسپلیت اینورتر تنها در مرحله نخست استارت می زند و در حین عملکرد دستگاه، بدون روشن و خاموش شدن مکرر به فعالیت خود ادامه می دهد.

نکته قابل توجه در این مدل از داکت اسپلیت ها قیمت بالای آنها نسبت به مدل های دورثابت است اما به دلیل کاهش در هزینه های جانبی، کاهش مصرف برق، بازدهی بیشتر و کم مصرف بودن، گزینه ی مناسب تری به نظر می رسند.

 

نحوه کاهش مصرف برق در زمستان

در فصل های پاییز و زمستان، بحث کنترل و کاهش مصرف انرژی، مخصوصاً انرژی برق بیشتر اهمیت و نمود پیدا می کند چراکه در این ایام اصطلاحاً می گویند شب ها بلندتر از روزها هستند و در نتیجه مصرف برق نیز افزایش پیدا می کند. به عبارت دیگر در فصول سرد سال مدت زمانی که هوا تاریک است بیشتر از زمانی است که هوا روشن است و به همین دلیل تمام مراکزی که مشغول به فعالیت هستند مثل مراکز فروش، تولیدی ها، مغازه ها، منازل مسکونی و … باید زودتر نورافکن ها و لوازم روشنایی شان را فعال کنند که همین امر باعث رشد تصاعدی در مصرف برق خواهد شد.

همانطور که مستحضر هستید داکت اسپلیت یکی از دستگاه های دو منظوره ای محسوب می شود که امروزه مورد علاقه بسیاری از کاربران قرار گرفته است زیرا هم قابلیت سرمایشی در تابستان و هم توان گرمایشی در زمستان را دارد و خرید آن به نوعی باعث صرفه جویی در هزینه ها نیز خواهد شد.

این دستگاه برای گرمایش محیط مورد نظر در فصل سرما، از تکنولوژی هیت پمپ که در داخل آن جای دارد استفاده می کند و همین امر موجب مصرف بیش از حد جریان برق می شود، چراکه در این حالت سیستم گرمایشی آن به کمک انرژی برق عمل می کند. طراحان و مهندسان داکت اسپلیت به منظور کاهش مصرف برق در زمستان، قابلیتی را در این دستگاه در نظر گرفتند که با نصب کویل آبگرم این مشکل حل می شود.

بنابراین با نصب کویل آبگرم بر روی یونیت داخلی داکت اسپلیت که به کمک موتورخانه و انرژی گاز، گرما را تولید می کند، می توان علاوه بر کاهش هزینه های برق برای خود (که جنبه شخصی دارد)، کمک شایانی نیز به کاهش مصرف برق کشورمان (که جنبه عمومی دارد) کرد تا افرادی که در مناطق مختلف به دلیل افت فشار برق دچار مشکل هستند، از این انرژی حیاتی بهره ببرند.

 

کلام آخر

دستگاه های تهویه مطبوع هوا از جمله دستگاه های پر مصرف از جهت انرژی به حساب می آیند که مصرف برق هر کدام از آنها با هم فرق می کند. برای مثال سیستم چیلر و فن کویل مصرف برق پایین تری نسبت به سیستم های داکت اسپلیت دارند اما در کل به دلیل وجود کمپرسور، مصرف برق این دستگاه ها بالا است. از طرفی حذف کردن این دستگاه ها نیز امروزه به دلیل مزایای فراوانی که دارند امکان پذیر نمی باشد. بنابراین با رعایت کردن تمام نکاتی که در این مقاله بیان شد، می توان از ایجاد هزینه های سنگین و افزایش مصرف انرژی جلوگیری کرد.

مجموعه تجهیزات سرمایشی گرمایشی پارادایس با ارائه مطلب ۱۱ روش عالی کاهش مصرف برق داکت اسپلیت و کولر سلولزی سعی نمود تا بهترین روش های کاهش مصرف برق را در دستگاه های سرمایشی کولر سلولزی و داکت اسپلیت برای شما عزیزان شرح دهد. امید است با این کاهش مصرف انرژی بتوانید هزینه های خانواده خود را تا حد زیادی کاهش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *